LG 55EA980W OLED TV
LG's OLED TV modtager fortjent en Reference Award.

Fantastisk billedkvalitet på LG's kurvede OLED TV

10. jan 2014
- af Rasmus Larsen - Flatpanels.dk

Så snart priserne kommer ned i et mere spiseligt niveau, bør du købe et OLED TV - så simpelt kan det siges. Vi tildeler hermed LG 55EA980W OLED-TV vores Reference Award. Fremtiden ser lovende ud.

De af os, som har fulgt skærmindustrien tæt, har hørt tale om OLED-skærmteknologi i mange år efterhånden. Selv inden LCD og plasma-TV blev udbredte var der tale om denne fantastiske teknologi kaldet "organiske lysdioder."

Det har imidlertid taget mange år at kommercialisere - nok flere end producenterne selv havde forventet - men nu er OLED-skærmene her endelig i stue-formater.

På trods af de ret ekstreme prislapper der sidder på de første modeller, er vi alligevel begejstrede for at kunne konstatere, at der nu endelig sker noget. Og vi er lige så begejstrede for at have modtaget LG's 55-tommer OLED-TV til en test.

Læs også: OLED-TV bliver snart billigere

Dette er ikke det første OLED-TV, som vi tester; det er faktisk det tredje (se vores 15" LG OLED TV test her, og vores Sony OLED-TV test her). Men mange ting ændrer sig naturligvis, når man springer fra 11 til 55 tommer.

Gennem testen vil vi fokusere på billedkvaliteten såvel som fordele og ulemper ved OLED-teknologien. Er OLED fremtiden?

De første indtryk
Vi har LG's kurvede 55-tommer OLED-TV. LG har også et fladt OLED-TV, som sælges i en specialversion i Europa, men den kurvede version er LG's primære model.

Vi tager et nærmere kig på, hvordan det kurvede skærmpanel påvirker billedoplevelsen lidt senere i testen, men indtil videre vil vi blot holde os til at sige, at TV'et ser intet mindre end utroligt ud.

TV'et er latterligt tyndt; blot 4.5 mm, og LG har måttet montere OLED-panelet i en forstærket kulfiber-ramme for at tilføre det stabilitet.

OLED-skærmen er næsten papirtynd, og man bliver i sandhed nødt til at stå ved siden af TV'et for at værdsætte, hvor tyndt det rent faktisk er. Det ser ret vildt ud.

Personligt er jeg ikke så vild med den gennemsigtige plastikfod. Jeg synes, den ser en smule billig ud, men det er naturligvis en smagssag.

Læs også: Panasonic foran tidsplanen med 4K OLED

Der er indbyggede højttalere i foden, som billederne også foreslår. Det ser ret futuristisk ud, men når TV bliver så tynde som dette, så bliver det også vanskeligt for producenterne at integrere højttalere.

Det ville være interessant, hvis TV-producenterne begyndte at separere højttalere fra TV'et og i stedet arbejde imod at tilbyde en række forskellige lydsystemer, der trådløst kan forbinde til TV'et uden lydforsinkelse.